TRAKYA BİRLİK NEREYE GİDİYOR?

Trakya Birlik ile ilgili gazetemiz ve internet sitemizde yazılar ve bazı rakamlar vererek, Trakya Birlik nereye gidiyor? diye düşüncelerimizi okuyucularımızla paylaşmıştık.
Edirne’de yapılan Kooperatif genel kurulunda Tekirdağ ile ilgili bazı aleyhte konuşmaların gündeme getirilmesinden sonra halen görevde olan yönetim kurulu başkanı Rafet Sezen, Genel müdür Adnan Tekçe, Yönetim Kurulu Başkan vekili Hilmi Kahraman, Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Akgün, ve yönetim kurulu üyesi Hüseyin Kocabıyık’a şu sualleri sormak zorunda kaldık.
Trakya birlik genel kurulu öncesi, neden genel müdürlüğün Tekirdağ’a alınması konusunu gündeme getirdiniz? Daha önceki yazımızda, ortakların taahhütlerini yerine getirmediğini, planlanan alım miktarından çok eksik mal teslimi yapıldığını açıkladınız. Şerefli Entegre tesislerinde aylık elektrik tüketim miktarının 550 milyar (550 bin TL) olduğu belgelendi.
Bire bir ithalat yapılan ayçiçeği tohumlarını başka firmalara vererek Trakya birliğin Edirne gar gümrük müdürlüğünden ve Tekirdağ gümrük müdürlüğünden 2005’den bu yana müfettişler tarafından incelemeler sonucunda çıkarılan vergi cezalarının miktarı, 6111 sayılı vergi yapılandırması ile çıkarılan miktar ne kadardır?
Bu yukarıda yazdığımız konular, Trakya Birlik’in 48 kooperatifini ilgilendirdiği gibi Türkiye yağ sektörünü de çok ilgilendirmektedir. Trakya birlik Genel kurulu öncesi konuların açıklanmasını bekliyoruz.
Trakya birliğe bağlı kooperatiflerin genel kurulları tamamlandı bu konuda yönetim kurulu başkanı Rafet Sezen yapmış olduğu basın açıklamasında şöyle dedi;
KOOPERATİFLERİMİZDE GENEL
KURUL SÜRECİ TAMAMLANDI
Birliğimize bağlı 48 kooperatifimizde Genel Kurul süreci Kasım ayında tamamlanırken Yönetim Kurulu Başkanımız Rafet SEZEN yaptığı açıklamada; `Mevzuatımız gereği Kooperatiflerimiz iş yılı bitimini müteakip 4 aylık süre içerisinde Genel Kurullarını yapmaları gerekiyordu, bu doğrultuda, Birliğimize bağlı 48 kooperatifimizin 2010/2011iş yılı Olağan Genel Kurullarının ilk toplantısı 19 Kasım da nisap sağlanamadığı durumlarda ikinci toplantının 26 Kasımda yapılacağı genel kurul ilanı ile birlikte tüm kooperatiflerimiz ortaklarına duyurulmuş idi.
Birliğimize bağlı 48 Kooperatifimizdeki 2010/2011 İş yılı Olağan Genel kurul toplantılarının ilki 19 Kasım 2011 Cumartesi günü yapıldı. Genel kurula katılma niteliğini taşıyan ortaklardan yarısından fazlasının katılması ile çoğunluk şartı aranan bu toplantıda söz konusu şartı yerine getiren Babaeski, Edirne, İpsala, Kırklareli, Hayrabolu, Malkara, Biga, Susurluk, Karacabey, Pınarhisar, Yenişehir, Manyas, Pehlivanköy, İnegöl, Kütahya, Havsa, Ezine, Emirdağ, Balıkesir, Kandıra, Kaynarca, Gönen, Lalapaşa, Bandırma, Kofçaz, Ahmetbey, Kumkale, Süloğlu, Polatlı ve Çerkezköy Kooperatiflerimizde 19.11.2011 tarihinde Olağan Genel Kurul Toplantıları yapılırken, çoğunluk şartının aranmadığı ikinci toplantı ise Tekirdağ, Lüleburgaz, Çorlu, Muratlı, Uzunköprü, Vize, Mustafakemalpaşa, Gelibolu, Keşan, Silivri, Sakarya, Çatalca, Bursa, Meriç, Şarköy, Saray, Enez ve Söke Kooperatiflerimizde 26 Kasım 2011 tarihinde yapılarak, Kooperatiflerimizin 2010/2011 iş yılı Olağan Genel Kurul toplantıları tamamlandı. Kooperatiflerimizin Genel Kurullarının tamamlanması ile Birliğimiz Genel Kurulu hazırlıkları da başlamış oldu.Genel Kurullarımızın Birliğimize ve Ortaklarımıza hayırlı olmasını diliyorum.` dedi.