Tekirdağ MHP Milletvekili Bülent Belen’den Soru Bombardımanı

Maliye Bakanlığına;
Gaziantep ili Şahinbey ilçesinde mukim Yıldırım Dış Ticaret Ltd. Şirketi 2010 yılı içinde ülkemize, Tekirdağ ili Martaş Liman Tesisleri’nden 3, Akport Liman Tesisleri’nden 1 olmak üzere toplamda 4 defa kasaplık koyun ithalatı gerçekleştirmiştir. Toplamda 134.286 adet ve 6.318.390 kg olan bu ithalatın gümrükten giriş toplam maliyeti 24.384.830,52 TL dır.
Söz konusu şirket bu ithal ettiği kasaplık koyunları Et Balık Kurumu’na satması halinde (birim kg fiyatı 14 TL dır) kurum hesaplama tekniğine göre (Toplam kg X %45 et X 14 TL/kg) 39.805.857 TL hasılat elde etmesi gerekirken 2010 yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi’nde 20.243.059,77 TL hasılat beyan etmiştir.
Buna göre;
Hazinenin büyük gelir kaybı yaşadığı bu konuda bir vergi incelemesi yaptırmayı düşünüyor musunuz?
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına;
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı , Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün 04.07.2011 tarih ve 026260 sayılı Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda Kasaplık ve Besilik Sığır Cinsi Hayvanların ithalatında Kontrol Belgesi Alınabilmesi İçin Aranacak Şartlar Hakkında 2010/31 No’lu Tebliğ çerçevesinde ithalat yoluyla ülkemize gelen hayvanların yurt içi nakillerinde kullanılan menşe şahadetnamesi aranmadığı anlaşılmaktadır.
Bu göre;
1)Yerli üreticilerimize sağlanmayan bu avantajın,ithalatçı firmalara sağlanmasının gerekçesi nedir?
2)Yerli üreticilerimize de böyle bir kolaylık sağlamayı düşünüyor musunuz?
————————————————–
Tekirdağ ili Marmara Ereğlisi ilçesi Yakuplu Köyü’nde mukim Angos Hayvancılık Ltd. Şti. Yaklaşık 100.000 metrekare çatısı kapalı bir alanda ithal ettiği hayvanları karantina süresi boyunca ve hayvanların satışına kadar barındırmaktadır. Söz konusu çiftlik ruhsatsızdır ve bu sebepten dolayı İl Özel İdaresi’nce para cezasına maruz kalmış ayrıca İlçe Tarım Müdürlüğü’nce yasaya aykırı hayvan nakli yaptığı için para cezası kesilmiştir.
Buna göre;
İl müdürlüğünüzce, ruhsatı olmayan ve çevrede müthiş bir ağır koku yayan,ayrıca 220 bin nüfuslu Çorlu ilçesine 5-6 km mesafedeki bu çiftliğin faaliyetine neden müsaade edildiği hususunda Bakanlığınızca bir inceleme başlatmayı ve bu hukuksuzluğa bir son vermeyi düşünüyor musunuz?
————————————————–
Tekirdağ ili Çorlu ilçesi Tarım İlçe Müdürlüğü görev alanı içinde canlı hayvan ithalatçılığı yapan ve ortaklarının yabancı uyruklu olduğu Angos Hayvancılık Ltd. Şti. 25.03.2011 tarihinde İlçe Tarım Müdürlüğü’ne dilekçe ile müracaat ederek İşletme Uygunluk Belgesi ve İşletme Tescil Belgesi talebinde bulunmuştur. Söz konusu İşletme Uygunluk Belgesi şirkete TR59000924503 nolu İşletme Tescil Belgesi düzenlenerek verilmiştir.
Garip olan verilen belgedeki veriliş tarihinin müracaat tarihi olan 25.03.2011’den bir gün öncesinin (24.03.2011) tarihini taşımasıdır.
Buna göre;
Çorlu İlçe Tarım Müdürlüğü’ndeki bu başı bozukluğa dur demeyi düşünüyor musunuz?
————————————————————–
Tekirdağ ili Çorlu ilçesi Adalet Sarayı inşası işi ihalesine,içinde bulunduğumuz Ekim ayında çıkılması beklenirken,yerel basında yerinin beğenilmeyerek değiştirilmesi istendiği yer almıştır.
Buna Göre;
Bu güne kadar 350.000 TL. gibi proje masrafı yapılan ve iki defa değişen adliye sarayı inşaatının yerini değiştirmeyi ve bunun neticesinde Çorlu’da hizmet veren Hakim,Savcı ve adliye çalışanları ile Avukat ve vatandaşların çağdaş koşullarda hizmet almalarını geciktirmeyi,Devletin 350.000 TL. sini çöpe atmayı düşünüyor musunuz?