Tekirdağ Kapalı cezaevi Aralık ayı sonunda taşınıyor

Tekirdağ Muratlı arası gündüzlü köyü mevkiinde daha önce yapılan Yüksek Güvenlikli 2 F Tipi cezaevinden sonra, yapımı bitirilme aşamasına gelinen 2 T Tipi kapalı cezaevi Aralık 2011 sonu itibariyle teslim alınacak. Tekirdağ Barbaros yolu üzerinde bulunan, kapalı cezaevinde tutuklu ve hükümlülerin buraya taşınacağı bildirildi.
Tekirdağ Kapalı cezaevinin boşaltılmasından sonra, projesi hazırlanmış olan Adliye Sarayı binasının hemen inşaatına başlanacağı açıklandı. Tekirdağ Adliye binasının ve köprübaşından bulunan ek binanın artan iş yükü sebebiyle çok sıkışık durumda olduğu bildirildi. Köprübaşındaki ek binada bulunan İcra Daireleri, Hukuk Mahkemeleri, Aile Mahkemelerinde
Davaları olan vatandaşlar ve avukatlar için zor olduğu kadar devlete kira yükü de gelmektedir.
Yeni adliye binasına adli ve idari yargı dışında avukatların Baro olarak kullanabilecekleri bölümlerde projede yer aldığı belirtildi. Projenin başlangıcında Yargıtay Üyeliğine tayini çıkan Eski Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ ile başlayan çalışmalar halen Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı olan Fevzi Büyüktümtürk ile kısa zamanda Tekirdağ’a yeni adliye binasına kavuşacağını bekliyoruz.
Geçtiğimiz yıl, gazetemizde 2 adet T Tipi ve 1 tane Açık Cezaevi ile ilgili yapmış olduğumuz haberi yayınlamıştık.
Tekirdağ’da 42 milyon TL’ye ihale edilen 2 T tipi, bir açık cezaevinin yapımına başlandı. Varyap AŞ tarafından inşa edilecek cezaevleri 900 günde tamamlanacak.22 Aralık 2009
Tekirdağ’da Muratlı Karayolu Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nin yanında bulunan 82 bin metre karelik alana inşa edilecek olan 2 T tipi, bir açık cezaevinin İnşaatına başlandı. Kasım ayında yapılan sözleşmeyle birlikte işe başlayan Varyap AŞ, 42 milyon TL artı KDV ihale bedeli olan cezaevlerini 900 günde tamamlayacak. Danıştay Başkanlığı’nı binası inşaatını da yapan şirketin uzmanlık alanı adliye sarayları ve cezaevi inşaatları.
2012 yılında teslim edilecek cezaevi kompleksinde 2 adet bin 319 kişinin kalacağı T tipi cezaevi, bir adet 250 kişinin kalacağı açık cezaevi bulunacak. Ayrıca kompleks içerisine 5 blok lojman, bir adet ziyaretçi binası, 2 adet su deposu, bir adet fırın, atık su arıtma tesisi ve trafo binası inşa edilecek. Cezaevlerinin bitmesiyle birlikte yıkımına karar verilen Tekirdağ Kapalı Cezaevi ve ilçe cezaevlerinde bulunan mahkûmlar buraya nakledilecek. Bu sayede cezaevlerinden yer olmadığı için Tekirdağ’dan Silivri L Tipi Cezaevi’ne gönderilen mahkûmların önüne geçilecek.
CEZAEVİ KOMPLEKSİ OLACAK
İnşaatların bitmesiyle kompleks içerisinde 2 F tipi yüksek güvenlikli, 2 T tipi ve bir açık cezaevi olmak üzere 5 cezaevi olacak.