Dolar 23,2970
Euro 25,3868
Altın 1.457,73
BİST 5.561,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 25°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 25°C

Tekirdağ İl Afet Acil Durum Müdürlüğünde Eğitim Çalışmaları

Tekirdağ İl Afet Acil Durum Müdürlüğünde Eğitim Çalışmaları
13 Ekim 2011 18:18

Kırklareli İl  Sağlık Müdürlüğü’nün 07-08-09 Ekim 2011 tarihlerinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerine (UMKE) yönelik, Kırklareli İlçesi İğneada beldesinde düzenlediği eğitim kampına Afad Arama Kurtarma ekibi, araç ve malzemeleri ile birlikte katılmışlardır. Kırklareli İli Demirköy İlçesi İğneada Beldesinde yapılan kampta  Arama Kurtarma Ekibimiz Edirne, Kırklareli, Kocaeli ve Tekirdağ UMKE ile birlikte, teknik , teorik ve pratik uygulamalı Kurtarma eğitimleri gerçekleştirmişlerdir.

Kampta verilen eğitimler hakkında bilgi veren İl Afet Acil Durum Müdürü Recep EROL, Dupnisa mağarasının ön tarafındaki, yaklaşık 35-40 mt yükseklikteki kayalıktan dikey iniş için gerekli istasyon kurularak iniş çalışmaları yapılmış ve  çeşitli düğüm,ip bağlama,halat bağlama ve teknikleri  üzerinde emniyetli ve güvenli iniş haline getirilerek, Arama ve Kurtarma ekibi ve UMKE personeli dikey iniş çalışmalarını başarılı bir şekilde yapmışlardır.

Dere, nehir, vadi gibi karşıya geçilmesi zor olan alanlarda, hasta veya yaralının geçmesi zor olan bölgelere güvenli geçiş imkanı sağlayan Z makara sistemi (Sel Seti ) kurularak Tekirdağ Arama Kurtarma Ekibi ve UMKE personelinin vadi üstünden karşı tarafa geçiş çalışmaları yapmışlardır. Dedi

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep EROL, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğünün gerçekleştirdiği eğitim kampının personelin yetişmesi ve profosyonelleşmesi  bakımından verimli olduğunu beyan ederek, Müdürlük Arama Kurtarma ekibinin, Umke personeli ve diğer kurum personelleri ile birlikte benzeri çalışmaları sürdüreceklerini belirtti.

Başarılı bir eğitim gerçekleştirildiğini söyleyen EROL”Kurumların gerçekleştireceği eğitim kamplarına, Arama Kurtarma personelinin katılacağını ve gerekli çalışmaları yapacaklarını belirtti.