Dolar 27,3824
Euro 29,0085
Altın 1.630,05
BİST 8.334,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 25°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
25°C
Az Bulutlu
Pts 23°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 23°C

Saros Körfezinde deprem!

Saros Körfezinde deprem!
26 Temmuz 2012 13:20

Kandilli Rasathanesi verilerine göre merkez üssü Saros Körfezi olan bir deprem meydana geldi…

Saros Körfezi’nde 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün verilerine göre, saat 00.28’de merkez üssü Saros Körfezi (Ege Denizi) olarak belirtilen, 14.5 kilometre derinliğinde, 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin, Edirne, Tekirdağ merkez ile Malkara, Şarköy ve Çorlu’da hafif şekilde hissedildiği, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadığı kaydedildi.

‘Depremlerden en küçüğünü yaşadık’

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, Saros Körfezi’nde meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki depremin kendisi için sürpriz olmadığını, beklediği depremlerden en küçüğü olduğunu söyledi.

Perinçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tekirdağ ile Saros arasındaki fay zonunun henüz boşalmamış bir alan olduğunu, bu bölgede büyük bir deprem olabileceğini iddia etti.

Depremin ne zaman olacağının yerine daha büyüğü ve etkilisi olduğunda ne yapılacağının konuşulması gerektiğini ifade eden Perinçek, şöyle konuştu:

”Deprem benim için sürpriz olmadı. Beklediğim depremlerden en küçüğünü yaşadık. Olağan bir deprem. Öncü deprem olsa arkası gelirdi. ‘Oldu bitti’ diye düşünüyorum. 15 gün, 1 ay ya da 2 ay sonra bölgede büyük bir deprem olsa şaşırmamak lazım. Beklenen büyük depremle ilgili önlemler alınmalı, binalar depreme uygun yapılmalı, uygun olmazsa hasar kaçınılmaz. Bu konuda halkın uyarılması lazım, belediyelerin tedbir alması gerekli. Depremde yıkım olmasa bile bölgedeki binaların çoğu yan yatacak.”

Saros Körfezi yakınlarındaki illerden Edirne’nin fay zonuna uzak olduğunu belirten Perinçek, Tekirdağ’ın güneyde, Kuzey Anadolu fay zonuna yakın olduğunu, Tekirdağ ve Saros arasında deprem olabileceğini öne sürdü.