ELİNİ KIYMA MAKİNASINA KAPTIRAN STAJYER ÖĞRENCİNİN KOLU KURTARILAMADI
ELİNİ KIYMA MAKİNASINA KAPTIRAN STAJYER ÖĞRENCİNİN KOLU KURTARILAMADI
Antalya Kemer Maxim Resort Hotel de staj yapan Tekirdağ turizm otelcilik meslek lisesi öğrencisi Ömer Gelir (16) kıyma makinesinde sarımsak çekilmesini isteyen ustasının isteğini yaparken , makinede sıkışan malzemeyi kurtarmak isteyen Ömer Gelir elini makinenin hareketli parçalarına kaptırdı. Bileğine kadar makinenin içerisine kaptıran öğrenci can acısıyla bağırmaya başlayınca olay yerine gelenler önce makineyi durdurarak , olay yerine otel yetkilileri ve sağlık ekiplerini çağırarak müdahale ettiler. Ancak yapılan müdehale esnasında makineye giren kolun çıkarılmasının mümkün olmadığı anlaşılınca önce makine ile birlikte Kemerde bir özel hastaneye ardından da Antalya Akdeniz üniversitesi tıp fakültesi hastanesine götürüldüğü burada yapılan ameliyat ile bileğinin 4 parmak üzerinden kolu kesilerek makineden çıkarıldı.
Daha sonra ameliyata alınan yaralı öğrenci 11 gün hastanede kalarak taburcu edildi.
Bu gün Malkara Hemit köyünde ki evinde görüştüğümüz öğrenci Ömer Çelik ve babası olayı canlı video görüntüleriyle sadece gazetemize anlattı.
Bu güne kadar yaşadıklarını ve sağ elinin kaybedilmesi ile büyük bir moral bozukluğu içine giren öğrenci bundan sonraki yaşamında nasıl edeceğinin sorusuna cevap arıyor.
Staj için gittiğinde halen sigortalı gözükmediği daha sonra sigortasının yapıldığı, hastaneden çıkış içinde babasının SGK kartını kullanarak taburcu olduğunu dile getirdi.
Mağduriyetini dile getiren öğrenci kim veya kimlerin destek olacağı ve sorumluların ve ihmali görülenlerin cezalandırılmasını istedi.
HABERİN VİDEOSU: