Dolar 27,1942
Euro 28,9582
Altın 1.681,20
BİST 8.039,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 28°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
28°C
Az Bulutlu
Sal 27°C
Çar 23°C
Per 24°C
Cum 23°C

DOÇ. DR. MURAT YILMAZ : ŞEKER HASTALARI DA ORUÇ TUTABİLİR Mİ ?

26 Temmuz 2012 13:25 | Son Güncellenme: 26 Temmuz 2012 17:41

DOÇ. DR. MURAT YILMAZ : ŞEKER HASTALARI DA ORUÇ TUTABİLİR Mİ ?

 

Kanal 59 da yayınlanan Nurgül Ardalı’nın hazırlayıp sunduğu “SAĞLIK OLSUN” programına 15 günde bir katılan Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Murat Yılmaz insülin kullanan ve şeker ilaçları alan diyabetliler kesinlikle oruç tutamazlar. Ancak insülin iğnesi yapmayan ve çok fazla ilaç kullanmayan şeker hastaları sağlıklı bireyler gibi oruç tutmayı istemeleri durumunda doktorlarına danışarak, doktorlarının kontrolünde doktorlarının onay vermesi ve uyarılarını dikkate almaları şartıyla Şeker Hastaları da oruç tutabilirler. Dedi.

 

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN SPOR ŞART!

15 günde bir Tekirdağ’ın tek yerel televizyonu Kanal 59 da canlı yayınlanan programa konuk olan Doç. Dr. Murat Yılmaz, izleyicilere sağlıklı yaşam için beslenmeden spor’a, düzenli bir yaşam için yapılması ve yapılmaması gereken tüm konular hakkında kısa bilgiler verdi.

 

BİTKİSEL ÜRÜN REKLAMLARINA ALDANMAYIN!

İzleyicilerden gelen soruları da yanıtlayan Doç. Dr. Murat YILMAZ Ramazanda beslenme ve diyet konularına da değindi. Sporu hayatımızdan kesinlikle çıkarmamamız gerektiğini söyleyen Yılmaz; “insanların reklamlarda gördüklerine inandıklarını ve çok sayıda değersiz bitkisel ilacı büyük paralar ödeyerek satın aldıklarını, yinede hiçbir fayda göremediklerini anlattı.  Uyarılarda da bulunan Yılmaz “bu tür aldatmacalara kimse inanmasın, spor ve diyeti bir arada yapmadan kilo verdireceğini söylemek insanı kandırmaktan öteye geçmeyecektir, sağlığınızda var olan sorunları çözmeden yemeği içmeyi dengelemeden, sporu hayatımızın içine almadan, zayıflamak ve form tutmak mümkün değil, aksini söylenen kimselere inanmayın” dedi.

 

RUH SAĞLIĞI DA BEDEN SAĞLIĞI KADAR ÖNEMLİ

Tekirdağ’ın tek yerel televizyonu Kanal 59 da yayınlanan ve iki saat süren programın sonunda Yılmaz; “hayatı alternatifleriyle yaşamak önemlidir. Kişi sevdiği şeyleri yapmalı hasta olan veya olmayan tüm sağlıklı bireylerin önce hayatı alternatifleriyle yaşamaları gerektiğini, bu bağlamda örnek olması adına söylemem gerekirse “bende Tekirdağ da yerel bir radyo da Türkü programı yapıyorum”. Dedi.

Yaptığı Türkü programının kendisine ruhsal anlamda katkı sağladığını vurgulayan Yılmaz, bir doktorun radyo da Türkü programı yapmasının başlarda yadırgandığını ancak daha sonraları kabul gördüğünü ve Radyo programından duyduğu heyecan ve mutluluğun kendisine sağladığı ruhsal kazanımlardan bahsetti”. İsteklerinizi ötelemeden imkan yaratarak gerçekleştirmeye çalışmanın hayatımız da ki önemine değindi.

Karşılıklı sohbet şeklinde devam eden program iki saatin sonunda son buldu.