DOÇ. DR. MURAT YILMAZ : ŞEKER HASTALARI DA ORUÇ TUTABİLİR Mİ ?
DOÇ. DR. MURAT YILMAZ : ŞEKER HASTALARI DA ORUÇ TUTABİLİR Mİ ?
Kanal 59 da yayınlanan Nurgül Ardalı’nın hazırlayıp sunduğu “SAĞLIK OLSUN” programına 15 günde bir katılan Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Yılmaz insülin kullanan ve şeker ilaçları alan diyabetliler kesinlikle oruç tutamazlar. Ancak insülin iğnesi yapmayan ve çok fazla ilaç kullanmayan şeker hastaları sağlıklı bireyler gibi oruç tutmayı istemeleri durumunda doktorlarına danışarak, doktorlarının kontrolünde doktorlarının onay vermesi ve uyarılarını dikkate almaları şartıyla Şeker Hastaları da oruç tutabilirler. Dedi.
SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN SPOR ŞART!
15 günde bir Tekirdağ’ın tek yerel televizyonu Kanal 59 da canlı yayınlanan programa konuk olan Doç. Dr. Murat Yılmaz, izleyicilere sağlıklı yaşam için beslenmeden spor’a, düzenli bir yaşam için yapılması ve yapılmaması gereken tüm konular hakkında kısa bilgiler verdi.
BİTKİSEL ÜRÜN REKLAMLARINA ALDANMAYIN!
İzleyicilerden gelen soruları da yanıtlayan Doç. Dr. Murat YILMAZ Ramazanda beslenme ve diyet konularına da değindi. Sporu hayatımızdan kesinlikle çıkarmamamız gerektiğini söyleyen Yılmaz; “insanların reklamlarda gördüklerine inandıklarını ve çok sayıda değersiz bitkisel ilacı büyük paralar ödeyerek satın aldıklarını, yinede hiçbir fayda göremediklerini anlattı. Uyarılarda da bulunan Yılmaz “bu tür aldatmacalara kimse inanmasın, spor ve diyeti bir arada yapmadan kilo verdireceğini söylemek insanı kandırmaktan öteye geçmeyecektir, sağlığınızda var olan sorunları çözmeden yemeği içmeyi dengelemeden, sporu hayatımızın içine almadan, zayıflamak ve form tutmak mümkün değil, aksini söylenen kimselere inanmayın” dedi.
RUH SAĞLIĞI DA BEDEN SAĞLIĞI KADAR ÖNEMLİ
Tekirdağ’ın tek yerel televizyonu Kanal 59 da yayınlanan ve iki saat süren programın sonunda Yılmaz; “hayatı alternatifleriyle yaşamak önemlidir. Kişi sevdiği şeyleri yapmalı hasta olan veya olmayan tüm sağlıklı bireylerin önce hayatı alternatifleriyle yaşamaları gerektiğini, bu bağlamda örnek olması adına söylemem gerekirse “bende Tekirdağ da yerel bir radyo da Türkü programı yapıyorum”. Dedi.
Yaptığı Türkü programının kendisine ruhsal anlamda katkı sağladığını vurgulayan Yılmaz, bir doktorun radyo da Türkü programı yapmasının başlarda yadırgandığını ancak daha sonraları kabul gördüğünü ve Radyo programından duyduğu heyecan ve mutluluğun kendisine sağladığı ruhsal kazanımlardan bahsetti”. İsteklerinizi ötelemeden imkan yaratarak gerçekleştirmeye çalışmanın hayatımız da ki önemine değindi.
Karşılıklı sohbet şeklinde devam eden program iki saatin sonunda son buldu.