Dolar 27,1418
Euro 28,9323
Altın 1.681,16
BİST 8.039,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 29°C
Açık
Tekirdağ
29°C
Açık
Cts 29°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 25°C

DERE YATAĞINA VERİLEN 5 KATLIK RUHSATIN HESABINI KİM VERECEK ?(Özel Haber)

25 Haziran 2012 17:52 | Son Güncellenme: 25 Haziran 2012 17:53

DERE YATAĞINA VERİLEN 5 KATLIK RUHSATIN HESABINI KİM VERECEK ?

Yıllardır Tekirdağ’ın derelerin üzerine yapılan binaları gazetemiz de yazdık , yazmaya da devam edeceğiz.

Bu gün 100. Yıl mahallesi çevre yolu ile güneş sitesi arasında kalan ve halen yediemin parkı olarak kullanılan yerin yanında açtırdığımız 4 metrelik derinlikteki kuyuda 1.60 m. Su toplandı. Dere vadisi olduğu belirtilen ve çevre yolunun yanındaki bu bölgenin DSİ müdürlüğü haritalarında da dere yatağı olarak görülmektedir.

Yapmış olduğumuz araştırmada bahse konu yere Tekirdağ Belediyesi tarafından 5 kat inşaat ruhsatı verildiği , zemin etüdü raporu ve deprem riski göz önüne alınmadan buralara 5 kat inşaat ruhsatı nasıl verildiği herkes tarafından merak ediliyor.

Yılarca Pazar kurulan Tekira önünden sahile giden derenin üzeri kapatılmış etrafına da çok sayıda binalar yapılmıştı. Ördekli dere ve soğuk kuyu dere yataklarına yapılan tehlikeli yerleşim alanlarına örnek olurken, cehennem dereye 5 kat ruhsat veren daha sonrada 2 kat kot farkından ilave yapılan binaların yapımına daha Tekirdağ da ne kadar müsaade edilecek!

Konuyla ilgili yapılacak çalışmaların takipçisi olmaya devam edeceğiz.