CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ ÜYELERİ KAHVALTIDA BULUŞTULAR
Yapılan yazılı açıklamada;Kuvay-i Milliyenin Cesur Kadınları,
90 şubesi ile Türkiye’nin en büyük kadın örgütü olan dernegimiz, ülkemizin içinde bulunduğu koşulları değerlendirerek siyasette kadınların daha aktif olması için sistemli ve planlı bir çalışma ile bizim gibi tüm şubelerde kadınları siyasete teşvik etmek amacı ile girisimde bulunmuştur.
Atatürk devrimlerinin en önemlilerinden birisi kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesiydi. 1934 yılında Anayasa ve Seçim Kanununda yapılan değişiklik ile kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmelerinin önü açıldı.
1935 yılında yapılan milletvekili seçiminde 17 kadın TBMM ye girmiştir. Şimdi ise meclisteki 600 milletvekilinin sadece 103’ü kadınlardan oluşuyor, yani %50’si kadın olan nüfusun meclisteki temsil oranı %17’den ileri gidememiştir. Bizde Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak 2019 yerel seçimleri ve sonrası için tüm kadın adaylarımızı destekleme kararı aldık. Bizler Kuvay-i Milliye ruhu ile bu yerel seçimlerde adaylığımızi koyduk. Dernegimizden ben dahil Süleymanpaşa Belediye Meclis üyesi 4 kadın aday adayı, 1 Belediye Başkan aday adayı ve Tekirdağ merkezde 3 mahalle muhtarlığına aday olan kadın arkadaşlarımızı destekliyoruz.
Hayatta en hakiki yol gösterici bilimin ışığında siyaset yapmak, derneğimize Türkiye’nin nereden geldigini unutturmamak, nereye gidecegi konusunda Atatürk ve Cumhuriyet devrimlerinin izini sürmek ve önümüze yığılan sorunlar karşısında yılmadan olabildigince çözümler üretmek sorumluluğunu yüklüyor. Biz buradayız ve bu mücadelede varız!
Cumhuriyet Kadınları Derneğinin seçimlerle ilgili genel tavrı, bölücü ve gerici olmayan kadın adayları, Cumhuriyet Kadınlarını destekleyerek kadının siyasete aktif katılımını sağlamaktır.
Süleymanpaşa Belediye Meclis üyesi aday adayı olanlar: Seval Eşer, Nazlı Özden, Melike Huba
Hayrabolu Belediye Başkanı adayı olan Berrin Başol arkadaşımız aday gösterilmedi.denildi.
Muhtar adaylarimiz:
Leyla Peltek- Hürriyet Mah.
Serpil Çeltik- Ertuğrul Mah
Nergis Saka- Barbaros Mah.