Dolar 23,3485
Euro 25,1292
Altın 1.473,26
BİST 5.626,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 25°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 25°C
Sal 25°C

CHP İl Başkanlığı, Belediye Başkanı Adem Dalgıç ile basın toplantısı yaptı

CHP İl Başkanlığı, Belediye Başkanı  Adem Dalgıç ile basın toplantısı yaptı
30 Eylül 2011 16:40

Tekirdağ Belediye Başkanlığını Mahalli seçimlerde kazanan CHP İl Başkanlığı, Artan şikayetler üzerine Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, İl Genel Meclisi Başkanı Av. Orhan Perçinoğlu’nun katıldığı basın toplantısı düzenlendi.

CHP İ Başkanı kadir Albayrak, Rüya restoran da tertip edilen kahvaltılı basın toplantısında b-ugüne kadar il teşkilatları ile yerel seçilmiş yöneticiler arasında hiçbir sorun bulunmadığını açıkladı. Tekirdağ Belediyesinin bugün için yapmış olduğu hizmetleri beledddiye başkanı kendisi bizzat açıklayacak ve sorularınızı cevaplayacak diyerek sunum konuşması yaptı.

Tekirdağ Belediye başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç da, seçim öncesi açıkladıkları beyannamede, bulunan AKOS Projesi, sahil dolgu alanı, bilgi işlem ve kçevre koruma müdürlükleri, eski çöplük alanının rehabilitasyonu  ve çevre düzenlemesi, iller Bankasından kredi alınarak kamulaştırma işlemleri, iller Bankasından kredi kullanılması ile emekliliği gelen işçilerin tazminatlarının ödenmezsi, alt-üst yapı çalışması, Muratlı caddesi halen devam ediyor. 70 milyon üzerindeki borç yükü, 6111 sayılı kanuna göre yapılandırıldı. Çalışan işçilerin ödenrmeyen ikramiye alacakları ödendi, trafik zabıtası kuruldu, modern bir sokak hayvanları barınağı kuruldu, tıbbi atık imha sistemi kuruldu, kanseruvatuar kuruldu. Belediye gençlik ve spor merkezi binden fazla sporcuya hizmet vermektedir. Eğitim-Öğretim saatleri dışında İngilizce kursları verildi. TEKKART projesi ile sosyal belediyecilik uygulaması başladı. Eski mezarlıklar ve yeni mezarlıklarda düzenleme ve temizlik yaptırıldı. Heyelanlı bölgelerin jeolojik etütleri yaptırıldı. Doğalgaz firması ie görüşülerek, tüm mahallelerde çalışmaların başlanması için anıtlar kurulundan izinler talep edildi. Şehir içerisinde park ve yeşil alanlar düzenlendi. Çok sayıda dış ülke ile temas sağlandı. Ortak projeler geliştirildi.

İtfaiye teşkilatımızın modernleştirilmesi için Almanya’nın Bayreuth şehri ile anlaşma yapıldı. Belediye gelirleri arttırıldı (Tarsalın aylık kirası 46.100TL’den ihale edildi. Yol katılım bedelleri, alınmaya başlandı. Reklam Tabela ve kira gelirleri arttırılırdı. 11 Tonluk su deposu bitirildi, 5 bin tonluk su deposu projesi yapıldı. Biyolojik arıtma sistemi projesi tamamlandı finansman için Japon JICA kredisi çok uygun koşullar ile temin edildi.

Bedesten etrafında, orta camii aralığında çarşı karakolu karşında ve şehrin muhtelif yerlerinde bulunan derme çatma binalar yıkıldı, yerine meydan düzenlemesi ve yeşil alanlar yapıldı. Tekirdağ kültür sarayı ve büyük otogar için kamulaştırmalar başlatıldı.  Mahalli İdarelerden izin alınarak, mühendis, doktor alınarak sözleşmeli olarak göreve başlatıldı. NKÜ’ye verilen eski belediye binası geri alındı. Sahil bandı üzerinde ücretsiz internet ve kablolu televizyon yayınları, radyo test yayınları başlatıldı. Edirne ve Çanakkale’ye kültür gezileri düzenlendi. 3100 vatandaşımız Edirne’ye camilere götürüldü. Toplu taşıma kapasitesi iki katına çıkarıldı. Özürlülere hizmet veren TEKAMER kuruldu. Sahil kesiminde su basan yerlerin giderleri denize bağlandı. Tüm okullara hizmet verildi. (çevre düzenlemesi, Bilgisayar odaları, boya vs.)Trafik çocuk eğitim pisti ve 2.500 çocuğa eğitim verildi. Mezbaha özelleştirildi. Suokuma özelleştirildi. Asfalt yamama makinesi alındı. Sağlığa önem verilerek gıda üzerine çalışan fırın, pastane gibi yerler sık sık denetlendi. Yeni yerleşim alanlarına alt yapı ve yol katlamaları, kilit taş ve asfalt yapıldı. AKOS Projesi ile araç takip sistemi kuruldu. Gelişen Tekirdağ’ın belediye hudutları dışında bulunan, Namık Kemal ve Bahçelievler mahalleleri referandum sonrası içişleri bakanlığı onayı ile mahalle olarak kuruldu.

Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ın yoğun programı sebebiyle toplantıdan ayrıldıktan sonra, İl Genel Meclisi faaliyetlerini Av. Orhan Perçinoğlu anlattı.