Dolar 46,9929
Euro 53,6680
Altın 6.225,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 25°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 28°C
Paz 29°C
Pts 28°C
Sal 28°C

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. Yıldönümü Münasebetiyle Program Düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. Yıldönümü Münasebetiyle Program Düzenlendi
19/03/2026 23:36

Vali Recep Soytürk, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. Yıldönümü münasebetiyle Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı.

Vali Recep Soytürk, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. Yıldönümü münasebetiyle Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Dere yaptı.

Akademisyen Dere konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Çanakkale yalnızca bir savaşın adı değildir, Çanakkale dünyanın en güçlü donanmalarına karşı imanla cesaretle ve vatan sevgisiyle verilen bir varoluşun mücadelesidir. Denizden geçemeyenlerin karadan da geçemediği bu büyük direniş, milletimizin bağımsızlık iradesini bütün dünyaya göstermiştir.

Çanakkale vatan şairimizin “Sâhipsiz olan memleketin batması haktırSen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır.” mısralarında ifadesini bulan büyük fedakarlığın ve sadakatin sarsılmaz imanın adıdır.

Çanakkale İstiklal Marşımızdaki “Bastığın yerleri toprak bırak diyerek geçme tanı. Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.” hitabının ete kemiğe büründüğü yerdir. Çanakkale, harbi, etin ve kemiğin çeliğe karşı galip geldiği bir destandır.

Çanakkale Harbi, imanla, cesaretle vakarla devleşen Mehmetçiğin destanıdır. Çanakkale cephesi Türk Milletinin tek yürek, tek bilek olarak düşmana geçit vermediği son kalelerden biridir. Çanakkale Zaferi, siperler arasında ölümle burun buruna savaşan Mehmetçiğin bu toprakların ebediyen Türk yurdu olarak kalacağını bütün dünyaya ilan edişidir.” dedi.

Akademisyen Dere’nin konuşmasının ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 111. Yıldönümü mesajı okundu.

Ardından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. yıldönümü münasebetiyle Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen resim, şiir, mektup, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Soytürk ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Ödüllerinin taktiminin akabinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mehmet Serez Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan program sunuldu.

Programın ardından Vali Soytürk, programı düzenleyen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.