Dolar 46,9929
Euro 53,6680
Altın 6.225,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 25°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 28°C
Paz 29°C
Pts 28°C
Sal 28°C

Ramazan Çöreği Artık Tescilli

Ramazan Çöreği Artık Tescilli
13/03/2026 16:53 | Son Güncellenme: 13/03/2026 16:54

Tekirdağ’ın köklü lezzetlerinden biri olan “Tekirdağ Ramazan Çöreği”, yürütülen titiz çalışmalar sonucunda coğrafi işaret tescili alarak şehrin markalaşmış değerleri arasındaki yerini aldı.

Tekirdağ’ın köklü lezzetlerinden biri olan “Tekirdağ Ramazan Çöreği”, yürütülen titiz çalışmalar sonucunda coğrafi işaret tescili alarak şehrin markalaşmış değerleri arasındaki yerini aldı.

Şehrin mutfak kültürünü korumak ve gelecek nesillere aktarmak adına atılan bu adım, düzenlenen lansman toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin katıldı.

Toplantıda konuşan Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, yerel değerlerin korunmasının bölge ekonomisi için hayati önem taşıdığını vurgulayarak şunları söyledi:

Tekirdağ’ın kendine has lezzetlerini koruma altına almak öncelikli hedefimizdi. Ramazan Çöreğimizin tescillenmesiyle hem üreticimizi koruyacağız, hem de tüketicimize standartlara uygun, gerçek lezzeti sunacağız. Bu başarı tüm şehrimizindir.”

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise bölge genelinde coğrafi işaretli ürün sayısını artırmak için çalışmaya devam ettiklerini belirterek, “Bu tescil, ürünün katma değerini artırırken bölge turizmine de doğrudan katkı sağlayacak. Trakya bölgemizde coğrafi işaretlerle ilgili artan farkındalığın yanı sıra ajansımızın diğer hedefi coğrafi işaretli ürün üreticileri ile satım alım heyetlerini buluşturmak, ürünlerin restoran menülerinde yerini almasını sağlamaktır. Biz bu kapsamda geliştirilecek her türlü projede iş birliği yapmaya hazırız.

İçinde bulunduğumuz Mart 2026 itibariyle Edirne’de 15, Tekirdağ’da 14 ve Kırklareli’nde 8 olmak üzere Trakya Bölgemizde toplam 37 coğrafi işaret tescilli ürünümüz bulunuyor. Bölge genelinde devam eden 14 başvurumuz ile Trakya’nın gastronomik mirasını kayıt altına alma çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Toplantıda paylaşılan bilgilere göre alınan bu tescille birlikte; çöreğin orijinal tarifi ve yapım teknikleri kayıt altına alındığı için aslına uygun üretim garanti edilecek. Marka değeri artan ürün yerel esnafın ve fırıncıların kazancına katkı sağlayacak.

 

Ramazan Çöreği Artık Tescilli

Ramazan Çöreği Artık Tescilli