Dolar 46,9975
Euro 53,6802
Altın 6.171,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 25°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 28°C
Paz 30°C
Pts 29°C
Sal 28°C

UĞUR MUMCU BASIN EVİ HİZMETE AÇILDI

UĞUR MUMCU BASIN EVİ HİZMETE AÇILDI
25/01/2026 19:38

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Uğur Mumcu Basın Evi, Süleymanpaşa’da düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Uğur Mumcu Basın Evi, Süleymanpaşa’da düzenlenen törenle hizmete açıldı. Basın mensuplarının ortak kullanımına sunulan Basın Evi’nin, gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştirmesi ve mesleki üretime katkı sağlaması hedefleniyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, 10 Ocak 2025 Çalışan Gazeteciler Günü’nde verdiği sözü yerine getirerek projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Açılışta konuşan Başkan Yüceer, özgür, tarafsız ve güçlü bir basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna dikkat çekerek, Uğur Mumcu Basın Evi’nin gazetecilerin daha sağlıklı ve verimli bir ortamda çalışmalarına olanak sağlayacağını ifade etti.

Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’nun adını taşıyan Basın Evi’nin, kentte görev yapan basın emekçilerinin buluşma noktası olması ve Tekirdağ’daki medya çalışmalarına yeni bir ivme kazandırması amaçlanıyor.

Açılış törenine çok sayıda gazeteci, yerel yöneticiler ve davetliler katılırken, proje basın camiası tarafından memnuniyetle karşılandı. Uğur Mumcu Basın Evi, Tekirdağ’da basına ve ifade özgürlüğüne verilen değerin somut bir göstergesi olarak değerlendirildi.

ETİKETLER: , , ,