Dolar 46,9929
Euro 53,6680
Altın 6.225,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 25°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 28°C
Paz 29°C
Pts 28°C
Sal 28°C

Başkan Sarıkurt, Mavi Yaka Mesleki Eğitim Merkezi Açılışına Katıldı

Başkan Sarıkurt, Mavi Yaka Mesleki Eğitim Merkezi Açılışına Katıldı
09/01/2026 15:47

Çorlu’nun kronikleşen nitelikli ara eleman sorununa kalıcı çözüm sunmak amacıyla hayata geçirilen “Mavi Yaka Mesleki Eğitim Merkezi”, düzenlenen görkemli bir törenle hizmete girdi.

Çorlu’nun kronikleşen nitelikli ara eleman sorununa kalıcı çözüm sunmak amacıyla hayata geçirilen “Mavi Yaka Mesleki Eğitim Merkezi”, düzenlenen görkemli bir törenle hizmete girdi. Çorlu’nun beş önemli kurumunun güç birliğiyle kurulan merkez, bölge sanayisinin ihtiyaç duyduğu teknik iş gücünü yetiştirecek.

 Dev Paydaşlı Ortak Vizyon Projesi

Çorlu Belediyesi, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO), Çorlu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Çorlu Koordine Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi ve Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi Site Yönetimi ortaklığında hayata geçirilen proje; sanayi ile eğitim arasında güçlü bir köprü kurmayı hedefliyor.

 Protokol Tam Kadro Katılım Sağladı

 Mavi Yaka Mesleki Eğitim Merkezi’nin açılış törenine; Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, Çorlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan, Koordine Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çimen ve çok sayıda protokol temsilcisi katıldı.

Sanayi ve Üretimde Yeni Bir Dönem

Merkezin temel amacı, gençleri ve iş arayanları teorik bilgiden ziyade sanayinin doğrudan ihtiyaç duyduğu pratik bilgi ve becerilerle donatmak. Açılışta yapılan vurgularda, merkezin sadece bir eğitim alanı değil, aynı zamanda üretim odaklı insan kaynağı için bir teknoloji ve yetkinlik üssü olacağı belirtildi.

Sektörel ihtiyaçlara uygun eğitim modülleri ile nitelikli iş gücü oluşturacak olan merkez eğitimini tamamlayanların doğrudan sanayide yer bulması ile istihdam odaklı olacak.

Kurdele Kesildi, Eğitim Alanları İncelendi

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri tarafından merkezin açılış kurdelesi kesildi. Tören sonrası katılımcılar, Mavi Yaka Mesleki Eğitim Merkezi’nin teknik atölyelerini ve dersliklerini gezerek yetkililerden sunulacak eğitim programları hakkında detaylı bilgi aldılar.

Bölgenin ekonomik kalkınmasına büyük ivme kazandırması beklenen merkez, Çorlu’nun üretim potansiyelini bir adım öteye taşımayı hedefliyor.

ETİKETLER: , , , ,