Dolar 46,9975
Euro 53,6802
Altın 6.171,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 25°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 28°C
Paz 30°C
Pts 29°C
Sal 28°C

Çorlu`da Gazze Kararlılık Yürüyüşü Düzenlendi

Çorlu`da Gazze Kararlılık Yürüyüşü Düzenlendi
20/10/2025 17:13

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Filistin İnisiyatifi tarafından organize edilen Gazze Kararlılık Yürüyüşüne katıldı.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Filistin İnisiyatifi tarafından organize edilen Gazze Kararlılık Yürüyüşüne katıldı. Başkan Sarıkurt, yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, Çorlu halkının savaş mağduru masum sivillerle dayanışma için tek yürek olduğunu belirterek; “Bu çağrı, sadece Filistin için değil; adalet, insanlık ve barış için.” dedi.

Çorlu Şehitliği önünden başlayarak Omurtak Caddesi boyunca devam eden ve Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren Gazze Kararlılık Yürüyüşü’ne Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri ile çok sayıda Çorlulu vatandaş yoğun katılım gösterdi. Yürüyüş boyunca ellerde Filistin ve Türk bayrakları taşınırken Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi.

Yürüyüşe katılan vatandaşlarla birlikte dayanışma ruhunu paylaşan Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Burada bir siyaset için değil; vicdan için, insanlık için bir aradayız. Gazze’de bir çocuğun gözyaşı, bizim yüreğimizin sızısıdır. Orada bir annenin çığlığı, burada bizim sessizliğimizi delip geçmelidir. Biz adaletin, barışın, özgürlüğün yanında duran bir halkız. Mazlumun kim olduğuna bakmadan, zulmün karşısında durmayı biliriz. İşte bu yürüyüş, tam da bu duruşun ifadesidir.

Barışın sesi, tankların gürültüsünden daha güçlü olana kadar, insanlık yeniden onuruna kavuşana kadar bu dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz. Çünkü biz inanıyoruz ki susmayan bir yürek, dünyayı değiştirebilir. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Yaşasın barış, yaşasın kardeşlik.” dedi.