Dolar 46,9975
Euro 53,6802
Altın 6.171,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 25°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 28°C
Paz 30°C
Pts 29°C
Sal 28°C

Başkan Sarıkurt: “Çevreyi Korumak Bir Tercih Değil Geleceğe Borcumuzdur”

Başkan Sarıkurt: “Çevreyi Korumak Bir Tercih Değil Geleceğe Borcumuzdur”
05/06/2026 23:42

Çorlu Belediyesi, Dünya Çevre Haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği etkinliklerle çevre farkındalığına dikkat çekti.

Çorlu Belediyesi, Dünya Çevre Haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği etkinliklerle çevre farkındalığına dikkat çekti. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Doğamıza sahip çıkmak, kaynaklarımızı bilinçli kullanmak ve gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir kent bırakmak hepimizin ortak sorumluluğudur.” dedi.

Çorlu Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda anlamlı bir buluşmaya imza attı. Kent genelinde çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, Çorlu halkı yoğun katılım gösterdi.

Bilgilendirme Stantları ve Ücretsiz Fide Dağıtımı Yoğun İlgi Gördü

Etkinlik kapsamında Çorlu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından kurulan bilgilendirme stantlarında, vatandaşlara geri dönüşüm, sıfır atık yönetimi ve iklim değişikliği ile mücadele konularında broşürler dağıtılarak önemli paylaşımlarda bulunuldu.

Etkinliğin en çok dikkat çeken bölümlerinden biri ise Park ve Bahçeler Müdürlüğü seralarında, belediyenin kendi imkânlarıyla yetiştirdiği fidelerin vatandaşlarla buluşturulması oldu. Çorlu’nun toprağından yetişen yüzlerce fide, daha yeşil bir Çorlu vizyonuna katkı sunmak adına belediye ekipleri ve Başkan Sarıkurt tarafından vatandaşlara hediye edildi.

“Gelecek Kuşaklara Karşı Sorumluluğumuz Var”

Cumhuriyet Meydanı’ndaki stantları tek tek ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Çevreyi korumak bizler için anlık bir tercih değil, gelecek kuşaklara karşı en büyük sorumluluğumuzdur. Doğamıza sahip çıkmak, kaynaklarımızı bilinçli kullanmak ve bu farkındalığı toplumun her kesimine yaymak için belediye olarak tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bugün burada hem vatandaşlarımızla bir araya geldik hem de kendi seralarımızda sevgiyle yetiştirdiğimiz fideleri onlara emanet ettik. Daha yeşil, daha temiz ve daha yaşanabilir bir Çorlu’yu hep birlikte inşa edeceğiz. Emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ve çevre hassasiyeti gösteren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum.” dedi.

Çorlu Belediyesi, çevre haftası boyunca kent genelinde farkındalık yaratacak projeler ve etkinlikler sürdürmeye devam edecek