Dolar 46,9975
Euro 53,6802
Altın 6.171,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 25°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 28°C
Paz 30°C
Pts 29°C
Sal 28°C

Gençliğin Üretim Çağı Bölgesel Kariyer Fuarı Tekirdağ’da Düzenlendi

Gençliğin Üretim Çağı Bölgesel Kariyer Fuarı Tekirdağ’da Düzenlendi
07/05/2026 21:48

Yükseköğretim öğrencileri ile mezunların iş dünyasını yakından tanımalarını sağlamak, istihdam edilebilirliklerini artırmak ve işverenlerle doğrudan temas kurmalarına imkan tanımak amacıyla ilimizde fuar düzenlendi.

Yükseköğretim öğrencileri ile mezunların iş dünyasını yakından tanımalarını sağlamak, istihdam edilebilirliklerini artırmak ve işverenlerle doğrudan temas kurmalarına imkan tanımak amacıyla ilimizde fuar düzenlendi.

Türkiye İş Kurumu ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Gençliğin Üretim Çağı Bölgesel Kariyer Fuarı bölge üniversitelerinin öğrencileriyle firmaları bir araya getirdi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde düzenlenen Trakya Kariyer Fuarı’nın açılış programına Valimiz Sayın Recep Soytürk, Edirne Valisi Sayın Yunus Sezer, Kırklareli Valisi Sayın Uğur Turan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Dr. Adnan Ertem, Garnizon Komutanı Tuğg. Aytuğ Yörüyüş, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Şenol, Adalet Komisyonu Başkanı Kadriye Atalay Kahraman, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Trakya Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi Rektörleri, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Özdemir, Tekirdağ İŞKUR Müdürü Yaşar Esen, il protokolü, kurum müdürleri, basın mensupları ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başladı. Akabinde sinevizyon gösterisi ve müzik dinletisi sunuldu.

Ardından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin bir konuşma yaparak fuar hakkında bilgiler verdi ve fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Akabinde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Dr. Adnan Ertem; “Trakya Kariyer Fuarı kamu kurumları, ulusal ve uluslararası firmalar ile sektör temsilcilerini bölge üniversitelerinin öğrencileriyle buluşturmaktadır.

Tekirdağ’ın önemli bir sanayi ve tarım kenti olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Ertem, İŞKUR aracılığıyla 8,5 milyon vatandaşa meslek edinme ve kariyer planlaması konusunda destek sağlandığını ifade etti.

Bakan Yardımcısı Ertem, 115 üniversitenin kariyer fuarlarına destek verdiklerini aktararak, “Bu yıl Bursa ve Malatya’da da fuarlar yaparak bu yılki etkinliklerimizi kapatmış olacağız.” dedi.

Fuarın bölge açısından önemine dikkati çeken Bakan Yardımcısı Ertem, 113 kurum ve kuruluşun katılım sağladığı etkinliğin gençler için önemli fırsatlar sunduğunu kaydetti.

Gençlerin sürekli kendilerini geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Yardımcısı Ertem, “Teknoloji bizlere bambaşka bir alan, bambaşka bir meslek, bambaşka kariyer imkanları sunabiliyor o nedenle hep teyakkuzda olmalıyız hep yeni teknolojinin yeni alanlarına açık olmalıyız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak da bizler bu gençliğin üretim çağı vizyonuyla gençlerimizi buna adapte etmeye gayret ediyoruz.” diye konuştu.

İstihdamın artırılması konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirten Ertem, özellikle genç işsizlik oranını düşürmek için yoğun çaba gösterdiklerini ifade etti.

Türkiye’de işsizlik oranının yüzde 8,1 seviyesine gerilediğini aktaran Ertem, genç işsizlik oranının ise yüzde 15 seviyelerinde bulunduğunu söyledi.

Bakan Yardımcısı Ertem, “Genç işsizlik seviyesini yüzde 11,5 seviyesine çekmek için bir gayretimiz var. Kariyer fuarlarıyla gençlerimizi işe yönlendirme konusunda önemli bir adım attığımıza inanıyorum. 2030 vizyonuna da ulaşacağımıza inanıyorum. Gençliğimize ve genç istihdamına önem verdiğimizi ifade etmek için şu rakamı paylaşmak istiyorum. Son 3 yıllık periyot içerisinde 3 milyon gencimize ulaşarak istihdam imkanı verme ve 450 milyar lira gibi bir bütçeyi buna ayırmış vaziyetteyiz. Umuyorum ki bunun yasalaşma süreci Meclis’ten geçtikten sonra bununla alakalı olarak gençlerimiz daha istihdam imkanına kavuşacaklardır.” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından programın düzenlenmesinde emeği geçenlere Vali Soytürk, Edirne Valisi Sezer, Kırklareli Valisi Turan, Bakan Yardımcısı Ertem ve il protokolü tarafından plaket takdim edildi.