Dolar 46,9975
Euro 53,6802
Altın 6.171,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 25°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 28°C
Paz 30°C
Pts 29°C
Sal 28°C

COĞRAFYANIN GÖRSEL DİLİ TEKİRDAĞ NKÜ’DE KONUŞTU: “MEKÂNIN GÖRSEL DİLİ: HARİTALAR – COĞRAFYA ANLATIR, HARİTALAR KONUŞUR” SERGİSİ GERÇEKLEŞTİ

COĞRAFYANIN GÖRSEL DİLİ TEKİRDAĞ NKÜ’DE KONUŞTU: “MEKÂNIN GÖRSEL DİLİ: HARİTALAR – COĞRAFYA ANLATIR, HARİTALAR KONUŞUR” SERGİSİ GERÇEKLEŞTİ
29/12/2025 17:47

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Mekânın Görsel Dili: Haritalar – Coğrafya Anlatır, Haritalar Konuşur” başlıklı karma harita sergisi, yoğun bir katılımla sanat ve bilim severlerle buluştu.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen “Mekânın Görsel Dili: Haritalar – Coğrafya Anlatır, Haritalar Konuşur” başlıklı karma harita sergisi, yoğun bir katılımla sanat ve bilim severlerle buluştu.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Coğrafya Bölümü öğrencilerinin ve akademisyenlerinin imzasını taşıyan karma harita sergisi, fakülte fuaye alanında düzenlenen törenle açıldı. Üniversite-şehir iş birliğinin en güzel örneklerinden biri olan sergi, özellikle Marmaraereğlisi ilçesi üzerine odaklanan fiziki ve beşerî haritalarıyla dikkat çekti.
Açılış törenine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ve Prof. Dr. Murat TAŞAN, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat BİRCAN, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Erdal BAYRAM ve Prof. Dr. Sezai ÖZTAŞ, Marmaraereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı Halide AVLU ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Prof. Dr. VATANDAŞ: “Üniversite Sadece Teorik Bilgi Merkezi Değildir”
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, üniversitelerin sadece sınıflara hapsolmuş teorik bilgilerle anılmaması gerektiğini vurguladı. VATANDAŞ, konuşmasında şu noktalara değindi:
“Üniversiteler, teorik bilginin yanı sıra uygulamalı bilimlerin de icra edildiği merkezlerdir. Bu sergi, Coğrafya Bölümümüzün bölgesiyle, şehriyle ve ülkesiyle kopuk olmadığını; aksine yerel ihtiyaçları tespit eden bir bilgi üretim merkezi olduğunu kanıtlıyor. Özellikle Marmaraereğlisi Belediyemizle yapılan iş birliği sonucunda ortaya çıkan fiziki ve beşerî haritalar hem öğrencilerimizin gelişimi hem de bölge halkı için büyük değer taşıyor.”
Yerel Yönetimlerden Tam Destek
Marmaraereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı Halide AVLU ise belediye olarak üniversite öğrencilerinin her zaman yanında olduklarını belirtti. AVLU, “Sizler bizim geleceğimizin çizgisiniz. Marmaraereğlisi olarak üzerimize düşen her türlü desteği vermeye hazırız,” diyerek iş birliğinin devam edeceği mesajını verdi.
Öğrencilerin saha çalışmaları ve teknik bilgilerini harmanlayarak oluşturdukları haritaların yer aldığı sergi, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.