Dolar 46,9929
Euro 53,6680
Altın 6.225,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 25°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 28°C
Paz 29°C
Pts 28°C
Sal 28°C

TEKİRDAĞ’IN DEĞERLERİ AYNI ÇATI ALTINDA BULUŞTU

TEKİRDAĞ’IN DEĞERLERİ AYNI ÇATI ALTINDA BULUŞTU
18/12/2025 17:49 | Son Güncellenme: 18/12/2025 18:12

TEKİRDAĞ’IN DEĞERLERİ AYNI ÇATI ALTINDA BULUŞTU Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen “Tekirdağ Günleri” etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen program, Tekirdağ’ın kültürel, tarihi ve entelektüel birikimini bir kez daha gözler önüne serdi.

TEKİRDAĞ’IN DEĞERLERİ AYNI ÇATI ALTINDA BULUŞTU

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Tekirdağ Günleri” etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen program, Tekirdağ’ın kültürel, tarihi ve entelektüel birikimini bir kez daha gözler önüne serdi. Halk Eğitim Merkezi Ek Bina’da yoğun katılımla düzenlenen etkinlik, adeta bir vefa ve gurur buluşmasına dönüştü.

Program, TEYAP “Hayata Veda Etmiş Tekirdağlı Yazarlar” Sergisinin açılışıyla başladı. Sergide, Tekirdağ edebiyatına ve kültürüne damga vurmuş yazarlar saygıyla anılırken, ziyaretçiler duygu dolu anlar yaşadı.

Ardından gerçekleştirilen “Yurt Dışındaki Tekirdağlı Değerlerle Buluşma ve Tekirdağ’ın Kurtuluşu ve Milli Mücadele” konulu söyleşide, alanında önemli isimler bilgi ve birikimlerini paylaştı. Söyleşinin konuşmacıları arasında;
Doç. Dr. Ökkeş Narinç,
Dr. Burçin Işın,
Ayhan Ertin (Tekirdağ Belediye Başkanı’nın torunu),
Özge Ebecek (Gazeteci – Yazar) ve
M. Ali Işıkgör (Araştırmacı Yazar) yer aldı.

Konuşmacılar, Tekirdağ’ın Milli Mücadele yıllarındaki stratejik önemi, kent belleğinde iz bırakan olaylar ve yurt dışındaki Tekirdağlıların kente olan bağları üzerine dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Katılımcılar, söyleşiyi büyük bir ilgiyle takip etti.

Etkinliğin finalinde ise Tekirdağ’ın Değerleri Ödül Töreni” düzenlendi. Törende;
Yılın Ulusal ve Uluslararası İş İnsanı Ödülü,
Yılın Kanaat Önderi Ödülü ve
Yılın Bürokratı Ödülü sahiplerini buldu.

Alkışlar eşliğinde takdim edilen ödüller, Tekirdağ’a emek veren, kentin gelişimine katkı sunan isimlere duyulan vefanın en anlamlı göstergesi oldu.

Kültür, tarih ve emeğin aynı sahnede buluştuğu bu özel program; Tekirdağ’ın geçmişine saygı, bugününe gurur ve geleceğine umut taşıdı. Katılımcılar, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek Tekirdağ Günlerinin her yıl artan bir ilgiyle sürdürülmesi temennisinde bulundu.