Dolar 46,9929
Euro 53,6680
Altın 6.225,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 25°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 28°C
Paz 29°C
Pts 28°C
Sal 28°C

ERGENE’NİN GURURU ESMA NUR KARA DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

ERGENE’NİN GURURU ESMA NUR KARA DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU
19/04/2025 17:50

Sırbistan’ın Zlatibor kentinde düzenlenen ISF U15 Gymnasiade Dünya Güreş Şampiyonası’nda mücadele eden Ergeneli sporcu Esma Nur Kara, 65 kiloda gösterdiği üstün performansla dünya şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı.

Sırbistan’ın Zlatibor kentinde düzenlenen ISF U15 Gymnasiade Dünya Güreş Şampiyonası’nda mücadele eden Ergeneli sporcu Esma Nur Kara, 65 kiloda gösterdiği üstün performansla dünya şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı. Genç yaşına rağmen sergilediği azim, mücadele ve kararlılıkla dikkat çeken Esma Nur, hem ülkemizi hem de memleketi Ergene’yi gururlandırdı.
Dünya şampiyonu sporcuyu evinin önünde Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak karşıladı. Başkan Topak, “Evine hoş geldin şampiyon,” diyerek Esma Nur’a sarıldı ve bu tarihi başarı için kendisini içtenlikle kutladı. Başkan Topak, aylar önce Esma Nur’un kendisine verdiği şampiyonluk sözünü tutmuş olmasının gururunu da dile getirdi.
Başkan Topak yaptığı açıklamada, “Ergenemizi gururlandırdığı için, azmiyle ve çalışkanlığıyla nice Esma Nurlar’ın yetişmesine vesile olacağı için Esma Nur kardeşime çok teşekkür ediyorum. Hep inanıyorduk, onun şampiyon olacağından emindik.” ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, aynı zamanda sporcunun ailesine ve eğitmenlerine de teşekkür ederek onların da emeklerinin büyük olduğunu söyledi.
Kutlamalar sırasında şampiyon sporcu, ailesi ve Başkan Topak, birlikte şampiyonluk pastasını kestiler. Yoğun katılımla gerçekleşen kutlamalarda duygu dolu anlar yaşandı. Katılımcılar, bu anlamlı günü hatıra fotoğrafıçektirerek ölümsüzleştirdiler.
Esma Nur Kara’nın elde ettiği bu tarihi başarı, sadece kişisel bir zafer değil, aynı zamanda ilçede sporun ve gençlerin öneminin altını çizen bir sembol haline geldi. Ergene halkının genç şampiyona duyduğu gurur uzun süre hafızasında taşıyacak gibi görünüyor.

ETİKETLER: , , , ,